4

Dan Akhirnya...

Tuesday, May 12

www.tips-fb.com

Howdy, dan akhirnye.. ak akan meninggalkan
daerah Segamat dengan jaya nye,
lepas 3iga tahun, ak rase,
ak rase berat juga lah nak meninggalkan ini tempat doe,
walaupun ak banyak kenangan pahit kat sini, kisah pulak ak kan,
benda macam tulah yang mengajar ak sebenarnya, peh gila sadis,

Life ak kat itm nie, same je kot dgn kat rumah,
prefer to be loneranger, takramai kawan,
kawan baik ak ade ker kat sini,
tapi dari pengalaman ak sebelum nie pun,
ak memang taklayak ade kawan baik,
bapak sadis siak, macam kata ain,

-besfren menyusahkan diri k0 je
lebey baik xpayah ade

-yela 2.. k0 mmg xramai kwn..
tp k0 sengih mmanjang je kn.. haha

Perjalanan ak masih panjang lagi,
ak belum tentu ke mana halatuju pasnie,
adekah ak dilahirkan utk menjadik anak jati johor,
lahir, makan, eksiden, belajar sume kat johor, oh johor ku.. ;)

Kalau sambung belajar nantie,
ak prefer humble, ak nerd, ak skima,
yg penting ak kerajinan, niat ak nak fokus belajar, study kasi lebey beb!

Sebenarnya kite takperlu sgt
kusut nak jagahati org, sebap org lain
pun bkn kisah pown pasal diri kite sendri beb,
mungkin org kawan nan kite utk mengambil kesempatan,
dan ianya adelah FAKTA,

Pagi tadi ak succesfully skeaping muet
nan cin, kawan ak,
kiteorg jadi rapat dari pat4,
sebelum blah td, ak ader
salam die, ak tengok mata die,
juling sket.. hahah!
bkn tue point ak, sedih gak ah,
lepas ni takjumpe die,
ak daftarkan die kelas, degree, tapi takdapat jumpe lgi pasni,

Die salah faham ingat ak buang die,
sebnarnye ak jauhkan diri,
sebab ak dahbanyak susahkan die,
lg pun ak tgk kawan2 kelas ak sem nie,
sume uptodate jee,
ak jadik malu, terus jauhkan diri
sem2 last nie, rase cam ak taklayak jee kawan nan mereka nie,

Mase PGN, ak taksgka die buatkan ak cake batik,
faberet ak, pdhal die bengang nan ak
panggil die cina bukit, tue pown
sebab die duk kat bukit Siput, hehhe
ak takpegi pun bende alah tue,
sebap ak pikir taknak ade kenangan manis katsini,
ak cakap kat die, ak dah buang dah num die nan sumut,
jahat kan ak..

hahah! ak dah jauh sangat nie,
sekarang ak rase freedom giler,
ak jadi takisah sekarang kalau org
accuse ak mamat poyo ke, sombong ke,
sebap ak taklayak kowt nak berkawan,
semuanye just pretend, -plastic

sory kalau karangan ak nie macam budak darjah satu.. heheh
saje jee tulis feelingfeeling entry nie,
koz lepas nie mgkin ak nak close ini belog. ;)

P/S:sayer bukan gayboi,
ini cume expression sayer tentang kewujudan kawan,

TRIBUTE TO: Cin, Kubau, Sumut, Areng, Jaz,
Haja, Tulang, Syaz, Asiya, Diana & Faz
Sebap sudie berkawan dengan ku

~Hidup Ini Memang palat,
Tapi Esok masih Ader...

Tekan Like , Okie : )

4 Responses to "Dan Akhirnya..."

nazzaman Says:

owh..walaupun tak kenal ko sgt...
tp aku tak rs pun ko poyo...

anyway, dlm bersahabat mmg slalu mcm ni... susah nk jumpa kawan dunia akhirat...

hidup mmg mcm ni...penuh liku...kalo takde belok, u-turn, straight...mmg bosan la hidup...

tazz Says:

happy graduation (: lame dah tak tgk blog ni. hehe

Muhafis Says:

thanks tazz, takgi
pun konvo, u gie ek..

Muhafis Says:

betul tue naz, banyak
liku ngan member2 nie..
hehe biarlah mereka.

Related Posts with Thumbnails