1 Komentar

Hidup Kembali

Sunday, August 18

www.tips-fb.com

Assalamualaikum..
Rasanya dah 3tahun tak update blog ini.. Why sebab baru hari ini jumpa id untuk login blog ini. Ahahhahahaha, 18/08/2013 tarikh yang membanggakan. Syukur Alhamdulillah.
Saya akan kemaskini blog ini dari masa ke masa. In Sha Allah.
Sekarang ni aku agak tension sebab masalah datang bertimpa, aku percaya segala masalah ini datangnya untuk buat aku lebih kreatif tangani masalah dan buat aku belajar macam mana untuk aku menangani masalah yg mendatang, lebih-lebih lagi hal berkaitan internet, blog, gajet, dan laptop. Benda yang aku malas sangat nak ambik tahu dari dulu. Tapi sekarang ini aku akan mula belajar perlahan-lahan sebab aku banyak rugi dari duit dan masa disebabkan tak mahu mendalami benda2 ni semualah.
Do you want my advise? Run for your life. ahahahhahaa, (Dengan tak semena-mena)

Tekan Like , Okie : )
1 Komentar

Fortune Cookie - Antara Realiti dan Fantasi

Sunday, October 3

www.tips-fb.com



Salaam. Howdy kawan-Kawan.

Bertemu kita sekali lagi dalam sesi "Bagaimana Menggaul Kuah kari menggunakan Ibu Jari kaki!" he he, dan semesti nya takkan?

Rasanya sudah agak lama Muhafis tidak menconteng di Blog sendiri. Ya! Itu lagi afdal rasanya daripada menconteng arang ke Muka makcik sendiri.
Ish3, macam mana ghupo nye tu kan.

Tiada Tips Tarikh Lahir, Minda Jutawan, Rahsia Jutawan Senyap, atau apapun yg bersangkut paut dengannya utk Muhafis kongsikan, biarlah mereka yang layak sahaja menerangkan dgn lebih lanjut - Kang kalau Muhafis yg take Over mana diorang nak cari makan kan??? hee hee!

Eh! Muhafis ade jumpa sesuatu ni.. Boleh laa jika nak katakan ianya BARU dalam hidup seorang Mamat Kampung yg kesepian ni,
Waduh3! kalau akak Indon kat Taman U dengar nie, Sumpah, meleleh air mata. Back to the point. Ramai di antara kita yg mendapat tempias penggunaan FaceBook. ya Facebook! ingat lagi macam mana Nor Azita Osman, kakak yg mencemuh negeri Johor adalah hina disebab kan tiada dijual Biskut Famous Amos, dan kes Namewee yang menghina agama Islam.
Kita tutup buku sekejap, apa yg Muhafis nak kongsi kat sini, satu aplikasi yang menarik sey kat FaceBook! Ianya tentulah - Fortune Cookie!

Fortune Cookie ini mempunyai sejarah yang tersendiri, Boleh baca kat SINI. Pada mulanya ia di cipta dari seorang Imigran dari China, David Jung, dia terlihat ramai pengemis tidur berhampiran kedainya, dan tau ape yg cuba dia buat? David ni mencipta Cookie dan di dalamnya terdapat Cebisan Kertas kata-kata semangat! So Sheewit kan? Bertuah amat lah kalau zaman skrg ni ada yang sense of belonging macam tu! hak hak

Benda ni tak sama dengan Zodiak, tapi konsep lebih kurang lah, memang kita sebagai Muslim tak boleh percaya,
tapi Motivitional Quote pada hari2 tertentu kebetulan sama dengan ape yg Muhafis lalui sendiri. Contohnyaa...

The sensitivity you show towards others will return to you.
I read my daily fortune cookie!
Lucky Numbers:1 18 47 32

(Fortune Cookie ni sampai 25hb 9 lepas daripada Muhafis jumpe karaoke dgn member2 lama kat Teluk Danga pd malam sebelumnya, Walhal haritu demam selsema kott, Keajaiban berlaku bila baik demam terus, ha ha ha)

Place special emphasis on old friendship.
I read my daily fortune cookie!
Lucky Numbers:19 16 89 86

(Fortune Cookie ni sampai pd 28hb 9 sebelum Muhafis tengah ragu2 nak pergi konvo kawan-kawan lama time kat MRSM Pontian dulu! at last daku pergi jugak, and Best mey dapat jumpa itu budak-budak, Shaggy, Anyss, Zaryn, Napi, 5 taun kott tak jumpa, syahdu gile muah muah!
ha ha ha )

Sekarang ni Muhafis penat nak membebel panjang-panjang nanti korang semua bosan, Apekata korang semua try saje Apps nie, Pergi kat application Fortune Cookie, Go To Application, Lihat Quote yg mengena utk anda harini, dan tunggu besok die sampai lagi di Wall anda, jeng jeng jeng! ha ha Cuak an denga. (>.<)


P/S: Muhafis masih amalkan TEKNIK LOA dalam kehidupan seharian, Alhamdulillah berhasil! Wassalam..


Tekan Like , Okie : )
6

Nasi Kerabu atau Nasi Lemak Ayam?

Monday, September 6

www.tips-fb.com

VS

Kowg bole tlg pilihkan x menu ntok ak buke pose arinie.. hahah.. 2-2 sedap woo.. plus air kathira.. pehh.. =)
Selamat Berbuka pose..

Tekan Like , Okie : )
0

Detox Foot Patch (Koyok Kaki Buang Toksin)

Sunday, August 15

www.tips-fb.com


Hai, Salam semua.

Tahukah anda ?

Dalam tubuh kita ada bersarang toksin yang merbahaya .
Faktor pencemaran,pemakanan dan cara hidup
mempengaruhi meningkatnya kandungan toksin alam tubuh kita.

Tahukah anda ?

Di Asia (Koyok kaki ) telah lama dipraktikkan
sebagai alternative kaedah
membuang toksin.

Dan kini mula berkembang di Eropah dan Negara Timur Tengah.


Tahukah anda ?

Kini ada cara yang amat mudah,ringkas,tak menyakitkan,
tak berpantang malah murah untuk kesihatan anda.

Apa yang penting ia diperbuat dari bahan herba semula jadi.
Penggunaan hanya 6~8 jam sehari.

Mencegah dari baik dari mengubati.

Tubuh manusia akan menyahtoksin jauh dalam hati dan toksin ini akan disimpan dibahagian bawah badan atau kaki.
Herba dan bahan semulajadi akan membuka ruang akupuntur
dan ini membolehkan detox patch menarik keluar toksin dari badan
secara lembut dan perlahan.

Kandungan herba didalamnya

~ Wood Vinegar Extract
~ Bamboo Vinegar Extract
~ Chitosan
~ Vitamin C
~ Tourmaline


Tanda -Tanda seseorang itu BANYAK toksin.

~ Kerap sakit kepala
~ Rabun
~ Rambut gugur
~ Badan terasa penat tanpa sebab
~ Susah untuk tidur atau bangun
~ Bahagian tertentu pada tubuh kelihatan gelap spt bawah lengan,celah peha
buku lali,dan lain-lain.
~ Banyak angin kerap sendawa,alahan,inflamasi pada sendi
~ Sinus,buasir,sembelit
~ Berat badan meningkat
~ Selulit
~ Masalah penyakit kulit,jerawat,kudis
~ Dan pelbagai lagi.


Kesan dari pemakaiannya

Dapat dilihat apabila warna koyok ini berubah warna ke hitam atau coklat
dan terdapat lendir basah atau berminyak .
Ini menunjukkan toksin ditarik keluar.

Teruskan pengunaan koyok ini sehingga warna lebih cerah dan membuktikan
toksin semakin berkurangan.

Sangat berkesan untuk :

~ Membuang toksin ,air berlebihan dan menurunkan paras gula dalam badan
~ Tubuh akan lebih bertenaga dan bersemangat
~ Mengurangkan alahan,sakit sendi ,lenguh
~ Meredakan sakit kepala,migrain stress,tekanan
~ Menstabilkan tekanan dan aliran darah
~ Menguatkan immune tubuh
~ Melegakan sakit tumit,kaki,kejang dan menurunkan obesiti
~ Sembelit,buasir,kembung,penyakit angin
~ Darah tinggi ,kencing manis
~ Mengatasi masalah susah tidur
~ Tabiat berpanjangan pengambilan ubat
~ Terdedah kepada pekerjaan bahan kimia seperti cat,larutan dan lain-lain
~ Memudahkan bangun tidur dan lebih segar
~ Masalah gout,sendi,asma,masalah kulit,sengugut,sembab
~ Perokok tegar.
~ Membuang lemak dan lain-lain


Harga: RM20/Box = 10Pcs

POS EXPRESS PERCUMA

Muhafis - 0127522085

Kaedah pembayaran KLIK SINI

Cara penggunaan Koyok,
Konsep 3T - Tampal,Tidur,Toksin Hilang

1.Buka Pelekat
2.Lekatkan bahagian yang bertulis di pelekat
3.Pastikan bahagian yang berherba dan tiada tulisan mengadap tapak kaki anda

Boleh juga ditampal pada mana-mana bahagian tubuh yang bermasalah seperti
di bahu,belakang badan,lutut,pinggang,bawah pusat.

Penggunaan adalah selama 6 hingga 8 jam
(Waktu Tidur ) Elakkan dari terkena air.

Setelah bangun pagi bukalah koyok tersebut dan lihatlah berapa banyaknya toksin ditarik keluar dikumpulkan.
Basuhlah kaki anda dengan bersih .

Rasa perubahannya anda kembali
bertenaga dan ringan.

Untuk hasil yang memberangsangkan gunalah koyok ini pada setiap malam
sehingga anda dapat melihat paras toksin anda semakin berkurangan.

Testimoni Pengguna:





Tekan Like , Okie : )
Related Posts with Thumbnails