0

LOA (Law Of Attraction)

Tuesday, February 2

www.tips-fb.com

Salaam. soorry kawankawan, kerna tiada update hampir 2bulan. menjadi pelajar Ijazah merupakan tanggungjawab yangbesar, dan lebih besar dari menyapu sampah dirumah sewa dengan jarak hampirhampir 12depa. Pheww, memang terbaik dari ladang. ;)

Mungkin semua kalut dengan Headline kat atas tue. "Dahla blog bersarang, buat pulak entry haram jadah". Wey, makan dalam lah siut, ak akan pastikan, kamu semua akan terpaku dengan huraian yang bakal ku tulis di bawah ini. **agak kot

Pertama kali nya, Muhafis mahu ucapkan berbanyak syukur ke hadrat Illahi sebab telah memberi pelbagaidugaan berat untuk muhafis dan keluarga. Ianya membuatkan kami belajar dari pengalaman. 2009 is the miserable year, but in the end of november untill now, I could feel God's pleasure envelop my whole being. My pounding heart felt close to bursting. Wow, the reality is I'm in the area for appreciate the blessing of life. Kalau ayat bahsamalaysia nya, Segala yang berlaku ada hikmahnya. ;p

Berbalik kepada 2009, satu penemuan iaitu 'Train & Place' program dari kerajaan telah membantu Muhafis dalam banyak perkara. Program latihan 2bulan tersebut telah membentuk Muhafis untuk jadi banyakchakap. hahah. Yangterbaru, penulis, yakni Muhafis sendiri telah berani menjawab pertanyaan para pensyarah. It is miracle! yang dimana ketika menjadi pelajar diploma, Muhafis adalah pasif bangat.

Satu hal lagi ialah, yang paling ingat ialah belajar Hukum Daya Tarikan. Ketika VCD The Secret by Rhonda Byrne ditayangkan, kami memonton nya dengan penuh tawaduk dan khusyuk, dan perkara pertama yang kami (pelatih program) aplikasikan ialah mencari parking di Jusco Taman Universiti. Cara nya ialah 1;- Niat kan apa yang kita mahu, 2;- Bayangkan yang kita sudah berada di tempat letak kereta yang kita inginkan. (Ketika itu mahu didepan pintu masuk Jusco) 3;- Feel- merasakan kejadian itu MESTI terjadi (bukan AKAN atau NAK) dengan penuhyakin, 4;- Ulang dalam hati atau berkata2 dengan semangat ketika mencari parking tersebut. Nah, misi hari tu berjaya dengan jaya nya. Kepada yang tinggal di taman universiti, Scudai, tahu yang bukan senang mendapat tempat letak kereta di Jusco, kerna penduduk Taman U adalah penghuni taman yang paling ramai di Johor Bahru.

Dhapat beli gelang 'night pee' di Apache CitySquare tanpa perlu pergi ke Puduraya lagi. Ikatan gelang dan rantai di Apache sangat kemas dari Pudu rupanya. Sudahnya ak berhabis dekat RM30 disitu, rezeki enko lah apek.

Jim Carrey, pelakon, telah mencuba teknik ini dimana beliau menulis fake cek (cek olokolok) bernilai 1juta dan menyimpan nya di wallet dengan target mendapat nya sebelum berlakon beberapa filem. Setiap hari dia akan tengok cek tersebut, dan Ya, die mendapat 1juta sebelum hari target yang ditetapkan itu. Really Impress!!

Dapat naik swan yang sebelum ini hanyalah berangan + cuma dapat tengok di cerita Korea sahaja.

Muhafis takdapat bercerita panjang, dan Muhafis amalkan LOA untuk mendapatkan tajaan yuran dari perbadanan Islam Johor, juga dari Maij, dan dengan izin Allah, Muhafis berjaya lagi sekali. Cuma dengan misi yang lebbih besar, kita seharus nya tulis di atas kertas, dan tampal di tempat yang selalu dilihat, contohnya atas katil. (sumpah Muhafis letak gambar Maya karin senyum kat kepalakatil). tu yang asyik happy sahaja belakangan ini. wink2. ;p

Cek yang sudah ditunaikan dan sudahnya ke poket abah. (Melangsaikan hutang2 lama yang tertunggak). Hmm, memang rezki abah. ;p

Selain itu Muhafis senaraikan kaedah berkesan untuk mudah Mencapai LOA dalam hidup;-
1- Rahsia yang takramai tahu ialah Mujarab nya membaca Al-Mathurat setiap hari. (Sunnah Rasulullah)

Al-Mathurat ialah bacaan zikir Nabi Muhammmad S.A.w pagi dan petang yang disusun semula oleh Imam Hassan Al-Banna. Bacaan zikir ini disusun lengkap bersesuaian dengan amalan yang dilakukan oleh Rasulullah ketika hidupnya.
Muhafis menganggap Al-Mathurat seperti vitamin dalam kehidupan seharian yangdimana kite perlu ambil harihari, dan pagi serta petang. Pabila muhafis ter-miss membacanya pernah menangis dengan selubung selimut ke kepala. - ianya Kisah Benar. Ustaz di sekolah dulu yang mencadangkan, ini amalannya ketika belajar di Universiti Kaherah, Mesir. Muhafis menyeru agar cuba membacanya dan mohonlah petunjuk dari Allah S.W.T, inshaallah berhasil.

**Al-Mathurat dijual di MPH dengan harga RM1. Jika taksempat dek kerana nak cepat, baca sekali pun memadai, dan berhenti sehingga ayat ini pun boleh. "Astaghfirullahal adhiem alladzi la ilaha illa huwal hayyul qayyum wa atu bu ilaihi."

Abdullah bin Mas'uud r.a. berkata: "Siapa yang membaca (ayat yang berbunyi): "Astaghfirullahal adhiem alladzi la ilaha illa huwal hayyul qayyum wa atu bu ilaihi." (Yang bermaksud) Saya mohon ampun kepada Allah yang maha agung, yang tiada Tuhan kecuali Dia, yang hidup berdiri sendiri mengatur makhlukNya dan bertaubat kepadaNya." sebanyak tiga kali maka akan diampunkan semua dosa-dosanya meskipun sebanyak buih dilaut.

2. Setiap kali selepas sembahyang, kalau taksempat doa, bacalah sekurang2nya "Rabbana aatina fid-dunya hasanah, wa fil-akhirati hasanah, wa qinaa athaban naar" (Our Lord, give us in this world [that which is] good and in the Hereafter[that which is] good and protect us from the punishment of the Fire.)

3. Jangan terlalu stress memikirkan harihari yang mendatang, sentiasa tersenyum walaupun terpaksa telan nasi pattaya 13hari berturut2 nonstop. (Just kidding).
Imaginasi dah kat atas dulu sebelum panjat 'Wall Climbing', sudah nya, mampu berada di atas, walawei!

Segala yangberlaku Muhafis semakin merasai nya dan makin bersemangat hendak mengamalkan disamping usaha yang seiring dan jitu. Segala yang berlaku adelah dengan izin Allah. Kita hanya merancang, Allah yang menentukan. Konsep LOA adalah menepati inama a'malu bil niat - Segala pekerjaan akan dimulai dengan niat.

Sebenarnya, banyak lagi hal remeh seperti pembelian Videocase, Crocs, danlain2 yang sangat remeh tetapi berkesan dengan menggunakan Hukum Daya Tarikan. Tapi tekperlulah di buat pendedahan disini. Kerana agak sensitif. Muhafis dalam perancangan untuk yang lebih besar iaitu score Final exam ini, (harap kalian doakan yaaaa!), dan berjumpa dengan gadis idaman(juga telah dapat setelah mencuba LOA)(gadis >25tahun, pandai masak, bermuka cerah dari Muhafis.. hahah) dan Jadi cubalah kaedah ini dalam kehidupan seharian. Saya mesti Piley! ;D

Rupawan beginikah gadis idaman itu, tunggu 10.10.10,
-Gambar Asmirandah memang layak ditempatkan disini.
Imaginasi melompat dengan lebih tinggi sebelum dapat main, akhirnya penganjur bagi main freefree ajee, nonstop, sepatutnya bayar RM60 kot.

P/S I Love You: Muhafis BUKAN NAK TUNJUK PANDAI atau 'BERLAGAK ALIM' setelah mengambil jurusan Islamic Banking, atau menjadi mamat POCOYO (POYO) atau BUKAN ME-RIAK AKA TAKBUR. Ini merupakan satu perkongsian penceritaan bersama untuk melalui hari mendatang. Kalau sebenarnya segala yangberlaku sudah tertulis dan berlaku secara kebetulan, Muhafis minta maaf pada semua. Maknanya HUKUM DAYA TARIKAN INI TAKBOLEH PAKAI. Yang baik datang nya dari Allah, dan yang silap adalah Muhafis sendiri.

Tribute to: Dhana Letchumy, Puan Yati, Puan Rosna, Zahida, dan
abang kandung akuwh, - Fahmi.

Tekan Like , Okie : )

0 Responses to "LOA (Law Of Attraction)"

Related Posts with Thumbnails