2

Tentukan Sendiri!

Sunday, October 11

www.tips-fb.com

Salaaam, holla friend..
dekat 5bulan tak post kat ini blog.
rasa kekurangan je dalam hidup ini. ayat takleh bla! ;)
hampir 1/2 tahun nie,
rasa hidup mcm sia2 jee,
byk masalah & cubaan mendatang.
ak rasa tahun ni merupakan
tahun yg agak malang lah.
org cina chakap takda luck.
Astarghfirullah, kenapa lah ak buleh
ber fikiran itu macam kan.
Segalanya dtg dari kita sendiri.
Hidup kita, kita lah yg perlu mencorakkan nya betul tak.
Lusa nie ak akan ke Pusat Latihan Bestpartner
kat taman universiti scudai. Ak dimenetap kan di Apartment Melwis.
Jemputlah dtg beraya. ;p
ak join program train & place selama 2bulan
dalam kursus Executive Development - EDP.
taktau sgt pasal apa. Tp agak teruja!
Lepas tamat 2bulan ak akan ke uitm pulak ambik
Bachelor Business Administration with Honor (Islamic Banking).
hope dapat lah kat dungun ke sg petani ke,
nak merantaw cari pengalaman
ak berharab sangat ak akan dhapat kerja
kalau pilih course ini. sbb menggunakan Diploma Bussiness Study
ak tak dapat langsung offer utk kerja, Sadis kan.
apa lah punye nasib.
Ak advise pada sesiapa yg baru nak habis SPM tu
agar tentukan masa depan anda sendiri.
JGN BIARKAN ORG LAIN YG TENTUKAN MASA DEPAN
ANDA SENDIRI!
nampak mcm emo ya!
sebenarnye tak, nasihat ini berguna
berdasarkan pengalaman ak sendiri.
Kalaulah dulu ak pilih halatuju ak sendiri,
masuk Matrikulasi, ak dah habis degree sekarang ini.
Dan dah kerja pun. uwaaa! :(
Ak taktau tp mungkin ade hikmah
disebalik kejadian? who knows!
Doakan ku sukses dalam apa jua yg diceburi.
Ameen Ya Rabbal Alameen.
Wasalaam.

Tekan Like , Okie : )

2 Responses to "Tentukan Sendiri!"

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ Says:

patut la lama menyepikan diri.....

Muhafis Says:

hehe yeke follow blog sayer..
tenkiu.. ')

Related Posts with Thumbnails