7

Aku & 2009..

Thursday, February 12

www.tips-fb.com

Tahun 2009 mcm taun yg krisis je bg ak.. lagilagi fulus pun makin lame makin berkurangan.. dek kerana sikap boros seorg pelajar yg berzodiak Leo nih.. mmg boros berbelanja.. aduh nie yg lemah je nie..


Byk cara ak dah try mcm senaraikan perbelanjaan utk minggu tersebut tp semuanya mendatangkan kegagalan.. hohoh kena guna teknik lain nie.. ak igt ak nak menabung lah.. lagiepun ade lah org tue kan bg hadiah tabung utk befday kwn die.. peh terasa beb!
sbnrnye byk bende yg ak kena buat ini tahun.. tp ak taknak mcm tahun2 sudah.. bg ak tahun2008 adelah tahun yg agak malang buat ak.. mgkin fengshui takde.. ish takbek percaya kat bende2 mcm tue kn..
Byk cara nye utk saving duit, salah satu nye dgn memperbanyak mkn mi segera utk jimat duit.. boleh ker camtue? nanti klu badan keding je cemana.. kena tiup je dah melayang.. .
heheh tp kan ak rase cara terbaik adalah dgn ak stop utk smbung blaja utk degree n start buat bisnes kat pasar malam.. boleh ker.. Mcm Bro Arie dye dpt dlm 10k per month dgn jual Bihun sup n sup gearbox.. Rezeki memasing..

ape2 pun ak harap enkorg buat lah tindakan yg terbaik.. tp bg ak betullah, dgn blaja jer ak dah apply loan sebnyk rm15k.. n skrg sume duit tue dah abes entah kemana.. klu smbung degree ak kne apply loan rm30k.. bermaksud jumlah loan yg kne ak bayo ialah rm45k.. aduhmak.. Gegel siut ak.. muga hari & tahun mendatang bwk tuah pd ak.. korg pun.. muga murah rezeki.. amieen..
kan best klu jadik mcm fauzan nie.. keje dier cuma makan dan tido aje.. yg laen2 sume org laen uruskan.. hakhak...

Tekan Like , Okie : )

7 Responses to "Aku & 2009.."

Monkey D Luffy Says:

belajar ler dulu... yg ptg ilmu. pastu nak berniaga blh ler

nazzaman Says:

wah mee sedap!!!!
rindunye aku kat mee sedap...
nyam! nyam!
kalo nk menabung.... kene tahan nafsu.. nafsu berbelanja.

[Q.e.M.a] Says:

hoho~
sabo je la incik sood..
life must go on..
huk3 =)

Muhafis Says:

betul tue luffy.. ak pikir macam tue jugek.. tq

Muhafis Says:

nafsu berbelanja.. masalah nyer ak takleh tahan siut naz klu nmpk junkfood.. mesty nak mengunyah aje.. hekhek

Muhafis Says:

tq qema.. klu ade pape update ttg enko let me know okie.. =)

samdaddycool Says:

nak niaga pasar malam..?? bagu.. bagus..

all the best!

Related Posts with Thumbnails